Info

Zoals de titel van deze pagina al aangeeft, gaat deze pagina over mij. Ik ben Quinten van Geest, 20 jaar jong en zit momenteel in m’n derde jaar biologische psychologie (aan de Vrije Universiteit van Amsterdam). Mijn hobby’s zijn socializen, grafisch ontwerpen en (zo nu en dan) sporten. Al heel wat jaren hou ik mij bezig met computers en dan vooral op het gebied van grafisch ontwerp en webdesign.

Vroeger

Toen ik ongeveer 13 jaar was, begon ik het programma Adobe Photoshop Elements te gebruiken. Deze uitgeklede versie van Photoshop is een goed programma om foto’s (beperkt) te bewerken. Mijn vader, zelf grafisch ontwerper, heeft er voor gezorgd dat het mij begon te boeien. Wellicht dat creativiteit in de genen zit, wie zal het weten? Ik in ieder geval (nog) niet.

Van het één kwam het ander en al snel stapte ik over naar de volledige versie van Photoshop. Prachtige software met oneindig veel mogelijkheden. Uiteraard begon ik met simpele dingen maken. Door zelfstudie (lees: het internet afstruinen naar tutorials) kreeg ik vrij snel de basistechnieken van Photoshop onder de knie. Veel doen en experimenteren resulteerde in nog meer kennis over Photoshop.

Rond mijn 15de levensjaar begon ik websites interessant te vinden. Ik heb vele ontwerpen in Photoshop gemaakt, echter kon ik ze nog niet uitwerken en ‘live’ bekijken. Daarvoor heb je kennis nodig van codeertalen. Oftewel: ik had weer een nieuwe hobby. Het heeft een aardige tijd geduurd voordat ik de beginselen van HTML en CSS begon te begrijpen en kon toepassen.

Toen ik erin slaagde om nette en simpele HTML websites te maken, begon ik mij te interesseren voor Flash. Vooral die hele mooie en dynamische Flashsites vond ik wel wat. Naar mijn mening waren dat de “Bentley’s” onder de websites. Dat wilde ik ook kunnen maken, dus ging ik met Flash aan de slag. Zo gezegd, zo gedaan. Op een gegeven moment lukte het mij om Flashsites in elkaar te zetten. Ik was een gelukkig man kind.

Uiteindelijk besefte ik dat Flashwebsites niet altijd even praktisch zijn. Ik viel dus weer terug op het oude en vertrouwde HTML en CSS. Hiermee kan je ook schitterende websites maken. Vanaf dat moment heb ik mijn portfoliowebsites niet meer in Flash gemaakt.

Het heden

Op dit moment zijn mijn interesses vooral grafisch ontwerp, webdesign en gebruiksvriendelijkheid (met een chiquer woord: usability). Vooral aan dat laatste besteed ik momenteel veel aandacht. Dit komt allereerst door mijn studie, waarbij ik vooral het cognitieve gedeelte van de psychologie interessant vind. De cognitieve psychologie houdt zich (kort gezegd) bezig met de vraag: Hoe worden stimuli door de mens verwerkt? Een tweede oorzaak is de irritatie die ik soms ondervind als ik op het internet aan het surfen ben. Heel vaak heb ik de gedachte: dit kan beter.

Sinds juli 2009 heb ik Fantasma Media opgericht. Op dit moment richt ik mij vooral op grafisch ontwerp en webdesign. Dit blog heb ik in het leven geroepen om mijn visie en mening te geven over usability. Ik probeer hiermee mijn studie naar de praktijk te vertalen en informatie met anderen te delen.

Hopelijk kan ik met mijn artikelen mensen boeien en wellicht helpen. In ieder geval is het schrijven voor mij een leerzame bezigheid. Het kan nooit kwaad om je geheugen weer eens op te frissen door in de (oude) studieboeken te duiken.

Vragen, opmerkingen, suggesties, leuke moppen? Mail het naar me!